Çorbalar

Mahluta Çorba
 
Mercimek normal su ile tencereye konularak kıvam alıncaya kadar pişirilir. Kıvam oluşunca kemik suyu katılarak çorba kıvamına getirilir. Daha sonra pirinç katılarak pir taşım kaynatılır. 

Sos : Un pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan unun üzerine baharatlar konularak karıştırılır. Daha sonra kemik suyu ile bu sos inceltilir.

Diğer tarafta altı kapatılan çorbaya yavaş yavaş ilave edilerek çırpılır.


1 Porsiyon için hazırlanan içerikte

KIRMIZI MERCİMEK 45 GR
PİRİNÇ 3 GR
KURU SOĞAN 6 GR
AYÇİÇEK YAĞI 7 GR
BİBER SALÇASI. 3 GR
KURU NANE 0,2 GR
TOZ BİBER 0,2 GR
KİMYON 0,2 GR
LİMON  30 GR
TUZ 2 GR
UN 3 GR

bulunmaktadır

Ezogelin Çorba

 
Mercimek normal su ile tencereye konularak kıvam alıncaya kadar pişirilir. Kıvam oluşunca kemik suyu katılarak çorba kıvamına getirilir. Daha sonra pirinç katılarak bir taşım kaynatılır. 

Kaynama bitince mikser ile çırpılır. Ayrı bir tavada şehriye yağda kavrulur, kavrulan şehriye kevgir ile süzülerek alınır ve çorbanın içerisine katılır. Bulgur eklenir ve hepsi tekrardan kaynatılır.

Şehriye kavurduğumuz yağda önce un pembeleşinceye kadar kavrulur, soğan, salça ve baharatlar eknelir, kavrulmaya devam edilir. Soğuk su ile seyreltilerek kaynayan çorbaya ilave edilir.

1 Porsiyon için hazırlanan içerikte

BULGUR 5 GR
KURU SOĞAN 5 GR
AYÇİÇEK YAĞI 8 GR
DOMATES SALÇASI 3 GR
BİBER SALÇASI. 2 GR
KARABİBER 0,1 GR
TOZ BİBER 0,1 GR
KURU NANE 0,3 GR
KİMYON 0,1 GR
KIRMIZI MERCİMEK 30 GR
UN 3 GR
TEL ŞEHRİYE 5 GR
TUZ 2 GR
LİMON TUZU 0,1 GR
SARIMSAK 0,2 GR

bulunmaktadır

Mercimek Çorba

 Mercimek yıkanarak içerisinde kemik suyu bulunan tencere konur.Patates,havuç,soğan dilimlenerek aynı tencereye konur,tuz da eklenerek kaynamaya bırakılır.mercimek iyice özdeşlenene kadar pişirime devam edilir.Pişirim tamamlanınca mikserle karıştırılır.

   Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile un kavrulur.Biraz kimyon ve toz biber katılır.Un kavrulunca ocağın altı kapatılır.Soğuk su ile kavrulan unun kıvamı açılır.Daha sonra çorbaya katılarak servis yapılır.(isteğe bağlı olarak bulyonda kullanılabilir.)

1 Porsiyon için hazırlanan içerikte

KIRMIZI MERCİMEK 45 GR
AYÇİÇEK YAĞI 8 GR
LİMON  30 GR
KİMYON 0,1 GR
TOZ BİBER 0,1 GR
TUZ 2 GR
UN 3 GR

bulunmaktadır

Et Yemekleri

Terbiyeli Köfte

 
Köfte Yapımı : Pirinç ılık su ile yıkanır. Rondo ile çekilerek kırılması sağlanır. Kıyma içerisine maydonoz, soğan, yumurta, ekmek, baharak, kırılan pirinç eklenerek yoğurulur (kıyma iki kez çekilmiş olmalı).

Daha sonra yoğurulan karışım cevizden biraz küçük yuvarlanarak tabanı yağlanmış tepsilere dizilir ve fırınlanır.

Sos : Yumurtanın sarısı çukur bir kaba alınarak biraz su ile köpürene kadar çırpılır. bu karışıma un eklenerek çırpmaya devam edilir. Son olarak yoğurt ilave edilerek çırpma sonladırılır.

Fırından çıkarılan köfteler başka bir kapta kaynatılan su içerisine bırakılır ve bir taşım kaynatılır. Sos yavaş yavaş çırpılarak eklenir ve kaynamaya bırakılır.

Ayrı bir tavada yav kızdırılarak kekik, toz biber ve nane kızartılarak çorbaya eklenir

1 Porsiyon için hazırlanan içerikte

DANA ETİ 110 GR
PİRİNÇ 10 GR
KURU SOĞAN 5 GR
MAYDANOZ 0,02 ADET
YUMURTA 0,04 ADET
YOĞURT 50 GR
AYÇİÇEK YAĞI 4 GR
KARABİBER 0,1 GR
TOZ BİBER 0,2 GR
KEKİK 0,2 GR
KURU NANE 0,2 GR
KİMYON 0,1 GR
UN 4 GR
TUZ 2 GR
LİMON TUZU 0,2 GR

bulunmaktadır

Ekşili Köfte

Köfte Yapımı : Kıyma içerisine maydonoz, soğan, yumurta, ekmek, baharak, kırılan pirinç eklenerek yoğurulur (kıyma iki kez çekilmiş olmalı).
 
Daha sonra yoğurulan karışım cevizden biraz küçük yuvarlanarak tabanı yağlanmış tepsilere dizilir ve fırınlanır.
 
Sos : Ayrı bir tencerede un pembeleşinceye kadar kavrulur. Salça ve baharatlar ilave edilir. Su eklenerek sos kıvamına getirilir.
 
Fırından çıkarılan köfteler başka bir kapta kaynatılan su içerisine bırakılır ve bir taşım kaynatılır. Sos yavaş yavaş çırpılarak eklenir ve kaynamaya bırakılır.

Önceden haşlanan nohut yemeğe eklenerek 1 taşım kaynatılır.
 

1 Porsiyon için hazırlanan içerikte

DANA ETİ 110 GR
EKMEK (Adet) 0,166 ADET
KURU SOĞAN 10 GR
YUMURTA 0,02 ADET
MAYDANOZ 0,02 ADET
NOHUT 10 GR
AYÇİÇEK YAĞI 4 GR
DOMATES SALÇASI 5 GR
BİBER SALÇASI. 3 GR
KARABİBER 0,2 GR
TOZ BİBER 0,2 GR
KİMYON 0,1 GR
KURU NANE 0,2 GR
LİMON TUZU 0,2 GR
UN 3 GR
TUZ 2 GR

bulunmaktadır

Et Haşlama

 
Dana eti kişi başı 100-150 Gram olacak şekilde doğranır. Doğranan et tencereye alınarak üzeri 3 parmak geçecek şekilde soğuk su eklenerek 1 taşım kaynatılır (fazla kaynarsa et dağılır). 

Kaynayan et süzülür ve soğuk su ile yıkanır.

Ayrı bir tencereye yıkanan et alınır ve üzerine 3 parmak geçecek şekilde konularak kaynatmaya bırakılır. Et yumuşayana kadar kaynatma işlemine devam edilir. 

Sos : Çukur bir kaseye 1 yumurtanın sarısı konularak su ile köpürene kadar çırpılır. içine un ve yoğurt eklenerek çırpılmaya devam edilir. 

Çırpılan sos haşlanan etin üzerine dökülür ve ocağın altı kapatılır.

Ayrı bir tavada yağ kızdırılarak üzerine kekik ve toz biber konulup kavrulu ve haşlamanın üzerine dökülür.

Ayrı bir tencerede havuç ve patates haşlanarak servis esnasında et ile beraber servis edilir.

1 Porsiyon için hazırlanan içerikte

DANA ETİ 150 GR
PATATES 100 GR
HAVUÇ 40 GR
LİMON  30 GR
YUMURTA 0,04 ADET
YOĞURT 15 GR
AYÇİÇEK YAĞI 4 GR
KEKİK 0,2 GR
UN 4 GR
TUZ 2 GR

bulunmaktadır

Soslu Fırın Tavuk1
 

Sos : Bir tencerede un pembeleşinceye kadar kavrulur. Domates ve biber salçası eklenerek kavurmaya devam edilir. Baharat ve sarımsak eklenir. Topaklanmadan su ile inceltilir. kaynamaya bırakılır (koyulaşıncaya kadar).

Tavuklar yaklaşık 45 dakika haşlanır. Haşlanan tavuklar daha sonra tepsilere dizilerek üzerine sos dökülür ve fırınlanır (önceden ısıtılan fırınlarda 180 derecede yaklaşık 45 dakika)

1 Porsiyon için hazırlanan içerikte

Hiç kayıt yok

bulunmaktadır

Çiftlik Köfte1

 
Köfte Yapımı : Kıyma içerisine maydonoz, soğan, yumurta, ekmek, baharak, kırılan pirinç eklenerek yoğurulur (kıyma iki kez çekilmiş olmalı).
  
Daha sonra yoğurulan karışım cevizden biraz küçük yuvarlanarak tabanı yağlanmış tepsilere dizilir ve fırınlanır.

Sos : Yumurtanın sarısı çukur bir kaba alınarak biraz su ile köpürene kadar çırpılır. Bu karışıma un ve yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir. Ocağa konularak sürekli karıştırılarak kaynaması sağlanır.

Fırından çıkarılan köftelerin üzerine kızartılan patates, haşlanan havuç ve bezelye konularak en son üzerine çiğ olarak yeşil biber ve domates dizilir. Üzerine sos dökülerek 180 derecede yaklaşık 45 dakika pişirilir.


1 Porsiyon için hazırlanan içerikte

DANA ETİ 110 GR
KURU SOĞAN 10 GR
PATATES 50 GR
HAVUÇ 20 GR
DOMATES 40 GR
ÇARLİSTON BİBER 10 GR
BEZELYE DONMUŞ 20 GR
MAYDANOZ 0,02 ADET
YUMURTA 0,04 ADET
YOĞURT 15 GR
AYÇİÇEK YAĞI 20 GR
KARABİBER 0,1 GR
TOZ BİBER 0,1 GR
KİMYON 0,1 GR
UN 3 GR
TUZ 2 GR
EKMEK (Adet) 0,166 ADET

bulunmaktadır

Sebzeli Köfte

Köfte yapımı:Dana  kıyma,ekmek içi,kuru soğan,maydanoz,yumurta,baharatlar ve tuz eklenerek karışım yoğurulur.şekil verilen köfteler fırınlanır.

Sebze Hazırlığı:Yeşil biber,bezelye ve taze fasülye haşlanır.Patates kızartılır.Daha sonra hepsi çukur bir kabın içerisinde karıştırılır.

Sos:Un  sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur.Daha sonra pembeleşen unun içerisine biber salçası ve domates salçası eklenerek kavurma işlemine devam edilir.baharat eklenir.Sıcak su eklenerek sos kıvamına getirilir.

        Bir tepsiye fırınlanan köfteler dizilir.üzerine harmanlanan sebzeler konur.En son sos eklenerek 180 derecede yaklaşık 1 saat fırınlanır.

 

1 Porsiyon için hazırlanan içerikte

DANA ETİ 110 GR
KURU SOĞAN 10 GR
PATATES 40 GR
HAVUÇ 20 GR
DOMATES 40 GR
ÇARLİSTON BİBER 10 GR
TAZE FASULYE DONMUŞ 20 GR
BEZELYE DONMUŞ 20 GR
MAYDANOZ 0,02 ADET
YUMURTA 0,04 ADET
AYÇİÇEK YAĞI 19 GR
DOMATES SALÇASI 5 GR
BİBER SALÇASI. 3 GR
KARABİBER 0,2 GR
TOZ BİBER 0,1 GR
KİMYON 0,1 GR
UN 3 GR
TUZ 2 GR
EKMEK (Adet) 0,166 ADET

bulunmaktadır

Patlıcan Güveç(etli)

  Etler ,hafifçe kızdırılmış ayçiçek yağ içine katılarak kavrulmaya başlanır.Etler pişmeye yakın sarımsak ilave edilerek kavurmaya devam edilir.Son olarak tuz katılarak pişirim tamamlanır.

   Küp küp doğranmış patlıcanlar ayrı bir tavada kızartılır.

    Sos:

    Ayrı bir kapta ayçiçeği kızdırılır.İçerisine un konularak unun kavrulması sağlanır.Salça ve baharatlar eklenerek kavurma işlemine devam edilir.Soğuk su katılarak sos kıvamı alması sağlanır.Bir taşım kaynatılarak pişirim tamamlanır.

 

      Kızartılan patlıcanlar bir tepsiye alınır.Üzerine pişirilen etler serpiştirilir.Bu karışımın üzerine de( çiğ olarak) doğranmış  domates ve biber eklenir.Üzerine sos gezdirilerek 170 derece de fırınlanır.Domates ve biberin pişmesi takip edilerek pişirim sonlandırılır.

     

1 Porsiyon için hazırlanan içerikte

DANA ETİ 80 GR
SARIMSAK 3 GR
PATLICAN (TOPAK) 250 GR
DOMATES 70 GR
AYÇİÇEK YAĞI 44 GR
DOMATES SALÇASI 5 GR
BİBER SALÇASI. 3 GR
KARABİBER 0,1 GR
TOZ BİBER 0,2 GR
UN 3 GR
TUZ 2 GR
ÇARLİSTON BİBER 10 GR

bulunmaktadır

Sebze Yemekleri

Beşamel Soslu Ispanak
 
Ispanak haşlanır. Haşlanan ıspanak süzülür, soğan ile kavrulur salça ve baharat eklenir. tepsiye serilir
 
Sos : Un kavrulur. Soğuk süt eklenerek un seyreltilir. İçine tuz eklenerek kaynamaya bırakılır. Kulakmemesi kıvamına geldiğinde altı kapatılır. Bu sos tepsideki ıspanağın üzerine serilir. En üste rendelenmiş kaşar konularak fırınlanır.

1 Porsiyon için hazırlanan içerikte

ISPANAK DONMUŞ 180 GR
KURU SOĞAN 50 GR
AYÇİÇEK YAĞI 6 GR
BİBER SALÇASI. 5 GR
KARABİBER 0,1 GR
PULBİBER 0,2 GR
TUZ 2 GR
SÜT 50 GR
UN 10 GR
KAŞAR PEYNİRİ 15 GR

bulunmaktadır

Karnabahar Kızartma
 
Karnıbahar haşlanır, süzülür, kızartılır ve tavaya dizilir. 
 
Sos : Un pembeleşinceye kadar kavrulur. Su ile seyreltilir. Biraz salça ve baharat eklenerek kaynamaya bırakılır (1 taşım). 

Kaynayan sosa limon suyu ve dövülmüş çiğ sarımsak ilave edilir. Kızartılan karnıbaharın üzerine yapılan sos dökülür, en üste kıyılmış maydonoz serpilir.
 

1 Porsiyon için hazırlanan içerikte

KARNABAHAR 500 GR
MAYDANOZ 0,02 ADET
ZEYTİNYAĞI 5 GR
PULBİBER 0,2 GR
AYÇİÇEK YAĞI 40 GR
TUZ 2 GR
SARIMSAK 3 GR
LİMON  15 GR
BİBER SALÇASI. 2 GR

bulunmaktadır

Pilavlar

Bahar Pilavı
 
Havuç ve bezelye haşlanır. Haşlanan havuç küp küp doğranır. Dere otu doğranır.

Normal pirinç pilavımız yapılır. Haşlanan bu malzemeler pilavın içerisine katılarak dinlenmeye bırakılır. 

1 Porsiyon için hazırlanan içerikte

PİRİNÇ 75 GR
HAVUÇ 20 GR
BEZELYE DONMUŞ 20 GR
DERE OTU 0,01 ADET
AYÇİÇEK YAĞI 9 GR
TUZ 2 GR

bulunmaktadır

İç Pilav (Taşlıksız Olan)
 Ayçiçek yağı ile çam fıstığı pembeleşinceye kadar kavrulur. Sonra pirinç ilave edilir. Pirinç kuruyuncaya kadar kavrulmaya devam edilir. Pirinçler kavrulunca kuş üzümü ilave edilir (kuş üzümleri yarım saat önceden ıslatılmış olacaktır). Tuz ve yeni bahar ilave edilir. Sıcak kemik suyu eklenerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra altı kapatılarak demlenmeye bırakılır. 

1 Porsiyon için hazırlanan içerikte

PİRİNÇ 80 GR
AYÇİÇEK YAĞI 9 GR
KUŞ ÜZÜMÜ 2 GR
ÇAM FISTIĞI 2 GR
YENİ BAHAR  0,2 GR
TUZ 2 GR

bulunmaktadır

Meyhane Pilavı
 
Soğan kavrulur. Kavrulan soğanın üzerine yeşil biber konur ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Salça eklenir. Baharatlar eklenerek kavrulma işlemine devam edilir. En son kemik suyu eklenir. Kaynama noktasına yaklaşırken domates eklenir. En sonda bulgur eklenir ve ocağın altı kısılarak demlenmesi beklenir.

1 Porsiyon için hazırlanan içerikte

BULGUR 60 GR
KURU SOĞAN 15 GR
DOMATES 30 GR
ÇARLİSTON BİBER 10 GR
AYÇİÇEK YAĞI 12 GR
DOMATES SALÇASI 10 GR
KARABİBER 0,2 GR
TOZ BİBER 0,2 GR
KURU NANE 0,4 GR
TUZ 2 GR

bulunmaktadır

Tatlılar

Sütlü İrmik Tatlısı

 

  • Süt kaynatılır. Kaynayan sütün içerisine irmik, vanilya, katı yağ, şeker konularak pişirilir. Pişen irmip tepsiye dökülüp soğumaya bırakılır. Üzerine hindistan cevizi ve tarçın dökülerek dilimlenir. 

1 Porsiyon için hazırlanan içerikte

İRMİK 20 GR
SÜT 150 GR
TOZ ŞEKER 35 GR
VANİLYA 1 GR
BİTKİSEL MARGARİN 1 GR
CEVİZ İÇİ 2 GR
TARÇIN 0,2 GR

bulunmaktadır

Şam Tatlı



  • 1 gün önceden irmik, kabartma tozu, süt, şeker karıştırılır ve mayalanmaya bırakılır. 1 Gün sonra mayalanmış karışım tabanı yağlanmış tepsiye serilir. Üzerine pekmez ve süt iyice karıştırılarak sürülür.

  • 180 derecede tam pişmeyecek şekilde fırınlanır. Fırından yarım pişen tatlı dilimlenir ve tekrar fırınlanarak tam pişmesi sağlanır


  • Şurup : Su ve şeker kaynatılır altı kapatılmadan önce limon tuzu eklenir ve soğutulur. Soğutulan şurup kek sıcakken üzerine dökülür.

1 Porsiyon için hazırlanan içerikte

İRMİK 35 GR
SÜT 24 GR
TOZ ŞEKER 60 GR
PEKMEZ 1 GR
BİTKİSEL MARGARİN 1 GR
KABARTMA TOZU 2 GR
HİNDİSTAN CEVİZİ 0,2 GR
LİMON TUZU 0,2 GR

bulunmaktadır