Beşamel Soslu Ispanak


210 kalori

AYÇİÇEK YAĞI 6 GR
BİBER SALÇASI. 5 GR
KARABİBER 0,1 GR
KURU SOĞAN 50 GR
PULBİBER 0,2 GR
TUZ 2 GR
UN 10 GR
ISPANAK DONMUŞ 180 GR
SÜT 50 GR
KAŞAR PEYNİRİ 15 GR
 
Ispanak haşlanır. Haşlanan ıspanak süzülür, soğan ile kavrulur salça ve baharat eklenir. tepsiye serilir
 
Sos : Un kavrulur. Soğuk süt eklenerek un seyreltilir. İçine tuz eklenerek kaynamaya bırakılır. Kulakmemesi kıvamına geldiğinde altı kapatılır. Bu sos tepsideki ıspanağın üzerine serilir. En üste rendelenmiş kaşar konularak fırınlanır.