Çiftlik Köfte


387 kalori

AYÇİÇEK YAĞI 20 GR
ÇARLİSTON BİBER 10 GR
DANA ETİ 110 GR
DOMATES 40 GR
HAVUÇ 20 GR
KARABİBER 0,1 GR
KİMYON 0,1 GR
KURU SOĞAN 10 GR
MAYDANOZ 0,02 ADET
PATATES 50 GR
TOZ BİBER 0,1 GR
TUZ 2 GR
UN 3 GR
YOĞURT 15 GR
YUMURTA 0,04 ADET
EKMEK (Adet) 0,166 ADET
BEZELYE DONMUŞ 20 GR

 
Köfte Yapımı : Kıyma içerisine maydonoz, soğan, yumurta, ekmek, baharak, kırılan pirinç eklenerek yoğurulur (kıyma iki kez çekilmiş olmalı).
  
Daha sonra yoğurulan karışım cevizden biraz küçük yuvarlanarak tabanı yağlanmış tepsilere dizilir ve fırınlanır.

Sos : Yumurtanın sarısı çukur bir kaba alınarak biraz su ile köpürene kadar çırpılır. Bu karışıma un ve yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir. Ocağa konularak sürekli karıştırılarak kaynaması sağlanır.

Fırından çıkarılan köftelerin üzerine kızartılan patates, haşlanan havuç ve bezelye konularak en son üzerine çiğ olarak yeşil biber ve domates dizilir. Üzerine sos dökülerek 180 derecede yaklaşık 45 dakika pişirilir.