Et Haşlama


396 kalori

AYÇİÇEK YAĞI 4 GR
DANA ETİ 150 GR
HAVUÇ 40 GR
KEKİK 0,2 GR
LİMON  30 GR
PATATES 100 GR
TUZ 2 GR
UN 4 GR
YOĞURT 15 GR
YUMURTA 0,04 ADET

 
Dana eti kişi başı 100-150 Gram olacak şekilde doğranır. Doğranan et tencereye alınarak üzeri 3 parmak geçecek şekilde soğuk su eklenerek 1 taşım kaynatılır (fazla kaynarsa et dağılır). 

Kaynayan et süzülür ve soğuk su ile yıkanır.

Ayrı bir tencereye yıkanan et alınır ve üzerine 3 parmak geçecek şekilde konularak kaynatmaya bırakılır. Et yumuşayana kadar kaynatma işlemine devam edilir. 

Sos : Çukur bir kaseye 1 yumurtanın sarısı konularak su ile köpürene kadar çırpılır. içine un ve yoğurt eklenerek çırpılmaya devam edilir. 

Çırpılan sos haşlanan etin üzerine dökülür ve ocağın altı kapatılır.

Ayrı bir tavada yağ kızdırılarak üzerine kekik ve toz biber konulup kavrulu ve haşlamanın üzerine dökülür.

Ayrı bir tencerede havuç ve patates haşlanarak servis esnasında et ile beraber servis edilir.