Ekşili Köfte


294 kalori

DANA ETİ 110 GR
EKMEK (Adet) 0,166 ADET
KURU SOĞAN 10 GR
YUMURTA 0,02 ADET
MAYDANOZ 0,02 ADET
NOHUT 10 GR
AYÇİÇEK YAĞI 4 GR
DOMATES SALÇASI 5 GR
BİBER SALÇASI. 3 GR
KARABİBER 0,2 GR
TOZ BİBER 0,2 GR
KİMYON 0,1 GR
KURU NANE 0,2 GR
LİMON TUZU 0,2 GR
UN 3 GR
TUZ 2 GR

Köfte Yapımı : Kıyma içerisine maydonoz, soğan, yumurta, ekmek, baharak, kırılan pirinç eklenerek yoğurulur (kıyma iki kez çekilmiş olmalı).
 
Daha sonra yoğurulan karışım cevizden biraz küçük yuvarlanarak tabanı yağlanmış tepsilere dizilir ve fırınlanır.
 
Sos : Ayrı bir tencerede un pembeleşinceye kadar kavrulur. Salça ve baharatlar ilave edilir. Su eklenerek sos kıvamına getirilir.
 
Fırından çıkarılan köfteler başka bir kapta kaynatılan su içerisine bırakılır ve bir taşım kaynatılır. Sos yavaş yavaş çırpılarak eklenir ve kaynamaya bırakılır.

Önceden haşlanan nohut yemeğe eklenerek 1 taşım kaynatılır.