Terbiyeli Köfte


295 kalori

DANA ETİ 110 GR
PİRİNÇ 10 GR
KURU SOĞAN 5 GR
MAYDANOZ 0,02 ADET
YUMURTA 0,04 ADET
YOĞURT 50 GR
AYÇİÇEK YAĞI 4 GR
KARABİBER 0,1 GR
TOZ BİBER 0,2 GR
KEKİK 0,2 GR
KURU NANE 0,2 GR
KİMYON 0,1 GR
UN 4 GR
TUZ 2 GR
LİMON TUZU 0,2 GR

 
Köfte Yapımı : Pirinç ılık su ile yıkanır. Rondo ile çekilerek kırılması sağlanır. Kıyma içerisine maydonoz, soğan, yumurta, ekmek, baharak, kırılan pirinç eklenerek yoğurulur (kıyma iki kez çekilmiş olmalı).

Daha sonra yoğurulan karışım cevizden biraz küçük yuvarlanarak tabanı yağlanmış tepsilere dizilir ve fırınlanır.

Sos : Yumurtanın sarısı çukur bir kaba alınarak biraz su ile köpürene kadar çırpılır. bu karışıma un eklenerek çırpmaya devam edilir. Son olarak yoğurt ilave edilerek çırpma sonladırılır.

Fırından çıkarılan köfteler başka bir kapta kaynatılan su içerisine bırakılır ve bir taşım kaynatılır. Sos yavaş yavaş çırpılarak eklenir ve kaynamaya bırakılır.

Ayrı bir tavada yav kızdırılarak kekik, toz biber ve nane kızartılarak çorbaya eklenir