Sebzeli Köfte


360 kalori

DANA ETİ 110 GR
KURU SOĞAN 10 GR
PATATES 40 GR
HAVUÇ 20 GR
DOMATES 40 GR
ÇARLİSTON BİBER 10 GR
TAZE FASULYE DONMUŞ 20 GR
BEZELYE DONMUŞ 20 GR
MAYDANOZ 0,02 ADET
YUMURTA 0,04 ADET
AYÇİÇEK YAĞI 19 GR
DOMATES SALÇASI 5 GR
BİBER SALÇASI. 3 GR
KARABİBER 0,2 GR
TOZ BİBER 0,1 GR
KİMYON 0,1 GR
UN 3 GR
TUZ 2 GR
EKMEK (Adet) 0,166 ADET

Köfte yapımı:Dana  kıyma,ekmek içi,kuru soğan,maydanoz,yumurta,baharatlar ve tuz eklenerek karışım yoğurulur.şekil verilen köfteler fırınlanır.

Sebze Hazırlığı:Yeşil biber,bezelye ve taze fasülye haşlanır.Patates kızartılır.Daha sonra hepsi çukur bir kabın içerisinde karıştırılır.

Sos:Un  sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur.Daha sonra pembeleşen unun içerisine biber salçası ve domates salçası eklenerek kavurma işlemine devam edilir.baharat eklenir.Sıcak su eklenerek sos kıvamına getirilir.

        Bir tepsiye fırınlanan köfteler dizilir.üzerine harmanlanan sebzeler konur.En son sos eklenerek 180 derecede yaklaşık 1 saat fırınlanır.