Ezogelin Çorba


215 kalori

BULGUR 5 GR
KURU SOĞAN 5 GR
AYÇİÇEK YAĞI 8 GR
DOMATES SALÇASI 3 GR
BİBER SALÇASI. 2 GR
KARABİBER 0,1 GR
TOZ BİBER 0,1 GR
KURU NANE 0,3 GR
KİMYON 0,1 GR
KIRMIZI MERCİMEK 30 GR
UN 3 GR
TEL ŞEHRİYE 5 GR
TUZ 2 GR

 
Mercimek normal su ile tencereye konularak kıvam alıncaya kadar pişirilir. Kıvam oluşunca kemik suyu katılarak çorba kıvamına getirilir. Daha sonra pirinç katılarak bir taşım kaynatılır. 

Kaynama bitince mikser ile çırpılır. Ayrı bir tavada şehriye yağda kavrulur, kavrulan şehriye kevgir ile süzülerek alınır ve çorbanın içerisine katılır. Bulgur eklenir ve hepsi tekrardan kaynatılır.

Şehriye kavurduğumuz yağda önce un pembeleşinceye kadar kavrulur, soğan, salça ve baharatlar eknelir, kavrulmaya devam edilir. Soğuk su ile seyreltilerek kaynayan çorbaya ilave edilir.