YEMEĞİN ÖYKÜSÜ


Yemeğin Öyküsü

 

            Yemeğin öyküsü sabah 04.00'de şoför arkadaşımızın aşçı arkadaşlarını evlerinden almasıyla başlar.


     

          Saat 05.00-05:15 gibi işyerine ulaşan arkadaşlarımız ilk iş olarak saat 07:00'de servise başlayacak olan çorbanın yapımına başlar.


    

            Diğer tarafta da saat 10:00”da dağıtımı başlayıp 10:30'da servisi başlayacak olan yemeklerin hazırlığı ve pişirimi başlar.


    

            Saat 07:3'da ekmeğimiz gelir ve görevli arkadaşlarımız tarafından salonlara alınır.


  

            Saat 08:00'de diğer aşçı arkadaşlarımız mesaiye başlar ve sabah ekibine yardımcı olur.

    
 

            Bu arada saat 08:15 gibi yemek yapmak için kullanılan ürünler gelmeye başlar.(Et,süt,sebze,meyve vb.)



  

    

            Bu ürünler gıda mühendisleri,ambar memuru ve ustabaşı denetiminde incelenerek ve tartılarak teslim alınır.    


  

 Hemen kullanılacak ise mutfağa gönderilerek temizlenmesi,ayıklanması,parçalanması vb. sağlanır.

            Öğleden sonra veya ertesi gün kullanılacak ise soğuk hava depolarına ve ambarlara alınır..

            Saat 09:30-10:00 gibi yemek yapımı tamamlanır. Hazır olan yemekler gönderileceği birimlere göre tek tek sayılıp ayrıldıktan sonra araçlara yüklenerek ilgili birimlere gönderilir.


      

            Saat 10:30”da öğrenci salonunda ilk yemek dağıtımı başlar ve bunu takip eden her 15 dakikada  diğer bankolarda da yemek dağıtımı aşçı arkadaşlarımız tarafından başlatılır ve 11:45”de  İdari ve Akademik salonda da yemek servisi başlayıp 13:30”a kadar devam eder.


    

            Bu arada tüm personel arkadaşlar 12:45-13:00 gibi yemek yemek için mola verirler..

  

            13:30”da yemek maratonu tekrar başlar. Ertesi günü yemeği ne olacak ise (et çekmek,harcını hazırlamak, köfte yapmak, et dilimlemek, tavuk parçalamak gibi) o işlemler yapılır.


    

            Menüde tatlı var ise pişirimi yapılıp soğumaya bırakılır.


  

            Salata var ise sebzelerin ayıklanması ve yıkanması sağlanır.


  

          Ertesi gün yapılacak yemeklerin gramaj listesi çıkarılarak depodan malzemeler teslim alınıp ertesi sabah 05:00'de kullanılmak üzere  mutfağa alınır.

 

Saat 15.30'da akşam yemeği için servis başlar 17.30'a kadar devam eder.


            Tüm alet ve ekipmanlar bulaşıkçı arkadaşlar tarafından yıkanır, temizlenir ertesi gün kullanılmak üzere raflara dizilir.

    

            Ve günün sonu:Mutfak aşçılar tarafından temizlenir ve ertesi gün tekrar açılmak üzere kapılar kapatılır.